Bygglov och exteriör

För att ansöka om bygglov behöver vi bl a bestämma oss för vilka utvändiga material och färger vi önskar. Materialen har vi spikat, det blir stående, slät träpanel och plåttak med bandtäckning. Vad vi inte bestämt ännu är färger. Grå eller gråblå fasad har vi varit inne på, gärna en färg eller lasyr som släpper igenom träets naturliga ådring och struktur. Järnvitriol kan bli fantastiskt vackert, men skyddar för dåligt. Tjärvitriol är rätt lik och ger ett visst skydd, men inte tillräckligt. En hel vetenskap det här och många som tycker väldigt mycket. Folksam har ett väldigt omfattande test av utomhusfärger. En av få godkända var Nordsjös lasyr Tinova Transparent Exterior (tidigare Tinova V+Lasur). Troligtvis blir det den i en ljusgrå ton och till det ett mörkgrått tak.

Labbar i Photoshop med fasad- och takfärger.