Sockelhöjd utsatt

Idag var jag och en byggnadsinspektör från kommunens bygglovsenhet till tomten för att kika på husets höjdplacering. På tekniska samrådet upptäcktes nämligen att det står lite lågt, vilket inte är så lyckat ur fuktsynpunkt. Blev till att höja några decimeter så att vattnet garanterat rinner ut från huset och inte tvärt om.

För att sätta höjden hyrde jag en helt fantastiskt smidig rotationslaser. Annat en de okulära stenåldersmodeller vi hade när jag pluggade till byggnadsingenjör för 20 år sedan.

Det var bara att ställa laserenheten på en jämn yta, mäta av mot referenspunkt och sen mäta upp de höjder man önskar. Vår refpunkt satt på elskåpet, så det vara bara att hålla en tumstock mot det och se var lasern träffade för att fastslå utgångshöjden.

Mottagaren piper när man närmar sig rätt höjd och en display visar om man ligger för högt eller lågt. Hyran för lasern var 250 kr och reglarna gick på 16 kr, så det blev lite billigare än att låta nån göra det. Det gäller att hålla i slantarna nu när vi ev kommer behöva påla.
 

Bomässan

Vi är i Stockholm denna helg och ska försöka komma iväg på Bomässan. Ni som ska dit, missa inte vår sponsor Jafo som visar sina prisbelönta designbrunnar Unidrain. Och ni som är nyfikna på Nyköping, kolla in Bo i Nyköping-montern!

Bild ur Bo i Nyköpings pågående kampanj i Stockholm tunnelbana. Foto: fotografduon Aorta.