Tomten färdigställs

Idag kommer Månsson Mark & Sten och påbörjar färdigställandet av tomten så vi kan rulla ut gräs nästa helg. Blir totalt ca 500 kvm som ska på plats, så alla som vill hjälpa till är välkomna!

Veckan därpå kommer sedan häcken - en ekologiskt odlad Thuja Brabant från vår sponsor Plantinavia. Den kommer avskärma tomten från vägen och är när den levereras ca 125 cm hög och växer sedan runt 50 cm/år. Vi ska plantera nästan 40 meter vilket blir 100 plantor då de sätts 2,5 st per meter. Thuja Brabant ser inte alltid så kul ut, men det beror isf på att de inte odlats och skötts som de ska. De första åren på Plantinavia har de fått en bra start där de klipps flera gånger per år och planteras om så att de får ett starkt rotsystem. Sen levereras de direkt till oss och där tar vårt ansvar över att snabbt sätta, gödsla och vattna dem ordentligt. Sen ska de beskäras två gånger per år. Sköter man bara det ska de växa sig till en fin, tät och fyrkantig häck.

I början av nästa vecka lägger jag upp lite bilder på hur arbetet på tomten framskrider. Hej så länge och trevlig helg! // Kalle 

 

 

Thuja Brabant. Foto:  Plantinavia .

Thuja Brabant. Foto: Plantinavia.

 

Skiss till markfirman: