Möte med Kustvillan

Idag hade jag möte med Andreas från Kustvillan och deras underentreprenörer från LE&ED Bygg/EDC Bygg. Kändes väldigt bra med underentreprenörerna Leo och Daniel vilka jag inte träffat tidigare.

Det var mycket att gå igenom, allt från radonvärden och kakelfog till betalningsupplägg och tidsplan. Vi ligger redan lite efter och har fått skjuta fram bygget ytterligare några veckor, så inflytt ser ut att bli först i februari istället för november som tidigare var planerat. Inte mycket att göra åt det. Jag var medveten om att Kustvillan skohornat in vårt projekt i en mycket intensiv period – och våra materialval och konstruktionslösningar har inte precis varit standard, vilket bidragit till att det tagit längre tid än beräknat.

NY TIDSPLAN:

  • SEPTEMBER: Markarbete och grund
  • OKTOBER: Resning av husskal
  • NOV-JAN: Invändigt färdigställande
  • FEBRUARI: Inflyttning


VÄRMEPUMP
En annan sak vi kikade på var att ev välja en annan värmepump. Den frånluftsvärmepump vi tänkt oss (Nibe F750, 65 tkr) kan få svårt att klara vårt hus efter det att vi la till 40 kvm (nu 233 kvm). De skulle kolla upp och återkomma, men ev blir det en helt ny modell av luft/vattenvärmepump (Nibe F2120 12 kW + VVM 325, 80 tkr). Annars kanske vi måste borra för bergvärme, vilket kostar ~50 tkr och sen pumpen 65 tkr (Nibe F1255 16 kW).

TOMTEN
Vi var även och tittade på tomten och jag förklarade hur vi önskade den. Inga konstigheter där. Får se sen när vi börjar gräva hur det ser ut när man kommer ner en bit. Huset ligger vid ett berg, så det blir viktigt att dränera bra. Det blir bl a stenkistor vid varje hushörn så att huset inte ligger och flyter om det skulle bli stopp i dagvattenbrunnen. 

Nu ska jag färdigställa leveransbeskrivningen och när den är klar lägger jag upp den här också. Bra underlag för er som själva ska skriva en eller checka av mot er husleverantörs.