Nu ska bygglovsansökan skickas in!

Så var äntligen arkitektritningarna klara och därmed har vi allt som behövs för att ansöka om bygglov. Det drog ut lite på tiden då takkonstruktionen jag ritat utan takfot och med vindsförråd inte var någon standardlösning för Kustvillan. Men de löste det med, tack och lov. Just nu ligger behandlingstiden på fem veckor här i Nyköping, så bygget bör kunna komma igång senast 1 augusti som vi planerat. På Mittbygge.se ansöker man enkelt och kan även följa sitt ärende och skicka in ev kompletteringar eller ändringar.

På situationsplanen nedan syns förutom huset en carport med förråd, men den kommer vi att bygga först 2017 eller 2018. Detta för att vi vill att fasaden ska hinna gråna en aning innan vi skyddar den med carportens tak och vägg. Här kan du läsa mer om den färgskiftande Kebony-panelen vi valt: Miljövänlig träfasad i silvergrått del 2