Att välja kök del 4

Vi har haft svårt att bestämma oss för vilket golv vi ska ha i köket. Nu lutar det åt samma 1-staviga ekparkett som i resten av huset, frågan är bara hur svårt den blir att hålla ren? Därför har jag precis utsatt en provbit för lite verklighet i form av kaffe, blåbär och rödvin. Ska låta det sjunka in ordentligt och se om det går att få rent imorgon. Parketten vi valt heter Barlinek Touch och är en grålaserad, borstad och mattlackad ekparkett med fasade plankor (den ljusare av de två på bilden). Slitskiktets tjocklek är 3,2 mm, så golvet går att slipa 2-3 ggr. Säljs hos bl a Byggmax för 600 kr/kvm.

Andra golv vi funderar på:

  • Ett oborstat trägolv utan fasade kanter (ev lättare att hålla rent)
  • Mjuk betong (mjuk att gå på, läggs som klinker men väldigt dyr)
  • Designbetong (fogfritt och mjukare att gå på än klinker)
  • Klinker (bra men hårt att gå på)

Imorgon får ni se hur kladdtestet gick. Samma golv på hela våningen vore väldigt snyggt, så vi håller alla tummar!