Designbetong – det ultimata ytskiktet?

Idag kom äntligen varuproverna på designbetongen från Designgolv. Det är i princip en microcement men både billigare och kanske även bättre. Den går att lägga själv på allt från bänkskivor i köket till golv och väggar i badrum. Priset är ca 500 kr/kvm och varuproverna såg väldigt fina ut. Lite osäker på hur tålig ytan verkligen är, men den används bl a som golv i butiker, restauranger och andra offentliga miljöer. Provbitarna var tunna spånplattor med det ännu tunnare betongskiktet som bara är ett par millimeter. Skulle gärna kika på ett badrum och en bänkskiva med några år på nacken. Framför allt är det kanter och hörn jag är orolig kan vara känsliga. Designgolv ligger på Gotland, men jag ska höra om de har lite bättre bilder eller nån referenskund man kan höra med.

Ytor där vi funderar på designbetong

  • Köksgolv (mjukare för fötterna än klinker och fogfritt = lättstädat)
  • Köksväggar
  • Köksbänkskivor
  • Vid dusch och badkar (fogfritt = lättstädat och mögelfritt)
  • Hallgolv
  • Bakom och under kamin
Designbetong är en miljövänlig, cementbaserad beläggning som läggs på ytor där man önskar en betong-look.

Designbetong är en miljövänlig, cementbaserad beläggning som läggs på ytor där man önskar en betong-look.

Det är också möjligt att ha betonggolv och väggar i badrum utan att förlora varken garantier eller försäkringsskydd.  

Det är också möjligt att ha betonggolv och väggar i badrum utan att förlora varken garantier eller försäkringsskydd.