Att välja kök del 5

Igår utsatte jag en provbit av det parkettgolv vi tänkt oss för lite kaffe, blåbär och rödvin (här är det inlägget: Att välja kök del 4). Idag var det dags att försöka få rent biten och det gick faktiskt rätt bra med bara en fuktig Wettex-trasa. Kaffet och vinet var enkelt att bli kvitt, men en svag blåbärston kunde anas i de borstade spåren och de fasade kanterna, men då måste man verkligen ligga på golvet i bra ljus. Och ser man till att inte låta nedtrampade blåbär ligga och torka in ett helt dygn så borde det nog gå att få helt rent. 

Nu känns parkettgolv ändå som ett givet val, möjligen ett oborstat och kanske även utan fasade kanter. Den återkommande frågan om vad som ska gå före – form eller funktion? De fasade kanterna ger känslan av äkta plankgolv och den borstade ytan ger ett mer levande uttryck. Synd att behöva välja bort det. Vi har redan tittat på ett 50-tal parkettgolv och inget annat har kunnat mäta sig med detta vad gäller kvalité, pris och utseende. En annan aspekt man bör ta hänsyn till är att ett golv även slits av bestick och annat som tappas och där kan ett borstat golv med en ruffare look vara mer förlåtande.

Har du tankar kring detta så kommentera gärna!