Tidsplan och bygglov

Allt rullar på som tänkt och ritningarna för bygglovsansökan ska vara klara nästa vecka. Veckan där på ska vi få iväg bygglovsansökan som kan ta upp till 10 veckor. Det innebär att mark- och grundarbetet kan starta senast i början av augusti. Även husresningen sker då under augusti och september-oktober går sedan till att färdigställa huset invändigt, så att vi kan flytta in i november! 

 • DECEMBER (2015) Tomtköp
 • JANUARI-APRIL Rita och planera huset
 • MAJ-JULI Ansöka om bygglov och fundera vidare på interiörmaterialval etc
 • AUGUSTI Mark- och grundarbete samt husresning
 • SEPTEMBER-OKTOBER Färdigställande av huset invändigt
 • NOVEMBER Inflyttning!

Här är de val etc som behöver vara klara vid ansökan om bygglov:

 • Planritning
 • Fasadritning
 • Sektionsritning
 • Situationsplan med placering av huset
 • Kontrollansvarig ska ha utsetts
 • Fasadmaterial Trä
 • Fasadkulör Omålad, Kebony-behandlad furu. Först djupt brun, senare silvergrå 
 • Takmaterial Plåt
 • Takkulör Graphite Gray (NCS-nr S7502-B)
Fasadvirkets NCS-nr ska anges i bygglovsansökan, men Kebony-behandlat trä som vi valt är föränderligt. Det kan gå från djupt brunt till vackert silvergrått på bara 2-3 år. Behöver kolla upp vad jag ska fylla i där. 

Fasadvirkets NCS-nr ska anges i bygglovsansökan, men Kebony-behandlat trä som vi valt är föränderligt. Det kan gå från djupt brunt till vackert silvergrått på bara 2-3 år. Behöver kolla upp vad jag ska fylla i där.