Statusuppdatering 5 september

Nu är det full rulle med att hitta nya underentreprenörer. Har träffat några för grund- och markarbetet och väntar in ett  par offerter. Det ser bra ut. Även vvs verkar vara på g, så då är det snart bara en elektriker som saknas. Tack förresten för alla tips!

Fick frågan om vi fortfarande kör på totalentreprenad med Kustvillan och svaret är ja. Jag hjälper bara till att leta lokala entreprenörer då jag känner folk här och kan gå på rekommendationer. Kustvillan är stora i Sundsvallsområdet, men här nere är de helt nya. Deras ambition är dock att bygga upp ett nätverk med underentreprenörer och etablera sig i regionen.

På Kustvillan funderas det över om panelen ska platsspikas och ev då skarvfritt med stående sexmeterspanel, vilket jag håller tummarna för. Vore fantastiskt snyggt. 

Banken ringde också idag och gav ok på att höja upp lånet för att få in bergvärme och annat som tillkommit de senaste veckorna. Alltid skönt med de samtalen. :-)

Energiberäkningen kom även den idag och det såg mycket bra ut. BBR-kraven på U-medel för den här typen av hus är 0,40 och vi landade på fina 0,19. Energianvändningen får vara max 55 kWh/kvm och år och vi låg på endast 21. Det bekräftar egentligen vad vi tidigare räknat på vad gäller val av värmepump. Så vi fortsätter sondera terrängen på bergvärmepumpsmarknaden. Nibe och IVT är de hetaste kandidaterna, men det kan mycket möjligt bli nån annan till slut.

Pris på borrning har jag fått från några olika spelare och de ligger alla på 50-60 tkr för 180 meter. Sen tillkommer pumpen med 60-90 tkr.

Auro tillverkar ekologisk färg av växtextrakt, krita, mineraler och jordpigment.

Har även hunnit lägga upp en sida med länkar till våra sponsorer. Där hittar ni bl a Auro som tillverkar den ekologiska vägg- och takfärg jag skrev om i ett tidigare inlägg.
www.hemresan.net/sponsorer

Det var läget lite kort. Hörs snart igen!