Att välja kakel och klinker del 1

Konradssons Nr 21 grå på väggar och deras Cement gris på golv.

Klinkerskiss för badrummet.

Vi gillar som sagt betong och det finns det gott om att välja på när det gäller kakel och klinker. Nåt vi inte gillar är att skrubba skitig fog, så för att minimera mängden (och för att det är snyggt) har vi valt så stora plattor som möjligt. Vi har också valt mörka golvplattor med mörk fog i våtrum vilket även det är bättre ur den aspekten.

Ovan har ni en bild från kakelleverantören Konradssons "digitala showroom" där man kan testa olika kombinationer med kakel och klinker ur hela deras sortiment. De flesta större leverantörer verkar ha en liknande funktion. Bilden visar hur vi tänkt oss med 60x60-plattor på både golv och väggar så långt det är möjligt. Vid brunnar behöver man gå ner till max 20x20 för att få till bra fall. I vår dusch har vi dock tänkt ha en ränna och då går det bra att köra med stora plattor hela vägen.  

De plattor som syns på bilden är Konradssons Nr 21 grå 60x60 på väggar och på golvet deras Cement gris 60x60. Blir nog ungefär denna färgkombo, men leverantör har vi inte bestämt ännu. Väntar prover från en tysk kakelleverantör och priserna där är väldigt låga, även om frakten blir stor med så tunga varor. I hallen blir instegsklinkern troligtvis den ljusare Nr 21 grå eller liknande.

Rak brunn från Purus.