Att välja kök del 6

Tunn provbit av bänkskivan i kvartskomposit. Intill ligger prov på köksluckan och under ett prov på parkettgolvet vi kommer ha i köket.

Sponsor nämns i detta inlägg*

Nu har vi bestämt oss för att satsa på en bänkskiva i kvartskomposit, eller kompositsten som det också kallas. Dessa består till ca 90% av naturlig sten, resten är lim, färg och tillsatser för att förbättra de tekniska egenskaperna. Detta resulterar i en mycket tålig och bakterieavstötande skiva som går att få i en mängd olika färger, mönster och tjocklekar. Den vi valt är en mycket ljus "marmorskiva" med väldigt svagt mönster. Skivan heter Technistone Noble Supreme White och säljs av Granitset. Vi har även valt till en 10 cm hög kant inne vid väggen i samma material. Diskbänken blir en underlimmad Blanco Zerox 700-U och blandaren troligtvis en Strand Solid (en av få blyfria blandare).

Underlimmad diskho, Blanco Zerox 700-U.

Vår köksbänk är med den 125 cm breda köksön ca 10 meter och prislappen inkl diskho och blandare landar då på ca 60.000 kr. Ikea har en tunnare variant på 12 mm (vår är 20 mm) som kostar ca 45.000 kr med samma tillbehör.
 

Tidigare avsnitt

 

*) I detta inlägg nämner jag Granitset som är en av våra sponsorer. Mitt förhållningssätt till sponsorer är att jag alltid redovisar dessa tydligt och alltid är lika saklig i mina texter om dem som om andra leverantörer. Bloggen är för mig bl a ett verktyg för att kunna hävda min rätt som konsument, så oavsett vilka rabatter jag fått kommer både ris och ros rapporteras. Det har ni mitt hedersord på.