Microcement – det ultimata ytskiktet

Vägg och golv med ytskikt av Microcement. Fogfritt och mjukt. Foto: 3.bp.blogspot.com

Vi gillar verkligen betong och har kollat in golvklinker med betong-look för badrum, hall och kök – och kalkfärger och puts för väggar i kök och badrum. Har även kikat på mjuk betong som läggs som klinkergolv men är behagligare att gå på. Dessa kostade tyvärr 1800 kr/kvm så det gick bort. Men igår så hittade jag något nytt – microcement. Det är ytskikt av betong som går att applicera på det mesta, t o m trappor, bänkskivor och hyllor m.m. Materialet är mjukare än klinker, halkfritt, stötdämpande och ergonomiskt som golv. Dessutom slipper man fogar som samlar smuts. Färger och ytor går att variera, från polerat blank till rufft matt. Stort i Sydeuropa, men inte så vanligt här. Har kontaktat Betongstil i Stockholm som har produkten i sitt sortiment och håller nu tummarna att det inte är för dyrt. Återkommer när jag fått svar. 

Betongliknande klinker – hårt att gå på och fogar som samlar smuts. Foto: bauhaus.se

Kreativt med microcement. Foto: olx.pl

Kreativt med microcement. Foto: olx.pl