Vilken vecka

Det kan bli väldigt svettigt att rodda ett bygge. Den här veckan var det i första hand försenade ritningar som fick mig att svettas. Vi skulle fått dem redan i måndags, men de kom först igår kväll. Dessa krävdes för startbesked och för att veta hur det ska pålas. 

Pålning var bokad idag och Bosse från Pålbilen fick alltså ritningarna först samma morgon som han skulle påla. Han kom från Uddevalla, så han hade övernattat i Norrköping. Kl 06.33 vaknade jag av detta sms från honom: "Står startklar när jag nu läser er pålplan. Här har konstruktören valt tre olika dimensioner och jag har bara två lastade. Du förstår kanske problemet som precis uppstod". Skjut mig. Nästa tid som fanns för pålning var om tre veckor. Men vad göra? Med fel prylar går det inte. Jag avbokade även utsättarna som skulle markera ut pålpunkterna nu på morgonen. 

Nu händer det: Bosse är lösningsorienterad och föreslår att köra ett par extrapålar för att klara de större lasterna, vilket konstruktören ger ok på! Samtidigt trillar startbeskedet in i mailen. Saker och ting börjar falla på plats. Nu var det bara en sak som saknades: utsättarna. Givetvis hade jag inte telefonnumret till dem, bara till deras chef som satt i möte och inte svarade... Och Pålbilen var bara 30 min bort. Nu jobbigt läge igen. Men till slut fick jag tag på dem och de lyckas komma iväg på studs och kl 10 kunde Bosse sätta första pålen i marken (bilden ovan). Pust och yes, nu helg!  

PS. Tack Bosse (Pålbilen) och Ken (Månsson Mark & Sten) för att ni löste allt! DS.