Fasadsiffror gjutna i betong

I helgen kom fasadsiffrorna på plats. Siffrorna har jag “designat” själv och låtit fasaddekor.se gjuta. Jag valde en ljusgrå betong som kommer matcha fasadpanelen fint som med tiden kommer att gråna. Tänkte i detta inlägg gå igenom steg för steg hur design, beställning och montering gick till.

Sponsrat inlägg.

Beställa med egen design

Jag började med att leta upp en passande font på www.myfonts.com. Där hittade jag Hurme Geometric Sans 1 SemiBold som jag köpte (250 kr) och laddade ner. Jag skrev sedan mitt husnummer i Adobe Illustrator och sparade som en vekoriserad bild som jag mailade in.

Beställa efter färdiga mallar

Tillvägagångssättet jag beskrev ovan är lite överkurs, det går även att på fasaddekor.se enkelt välja bland deras fonter, material, färger och mått (se bilden nedan). Vill ni ändå välja en annan font än de som erbjuds där kan jag hjälpa till med detta mot att ni sätter in en liten slant till Barncancerfonden.

Väljer ni någon av de fonter som erbjuds tar det inte många minuter att beställa siffrorna online. Gäller bara att bestämma sig för material och färg.

Montering

När jag beställt mina siffror levereras de hem med monteringsanvisningar och (tack och lov) en hålmall så att det var enkelt att montera dem. Hålmallen justerades med vattenpass och tejpades på fasaden, sen var det bara att borra. I anvisningen rekommenderades en borr på 6 mm, men jag skulle nog valt 5 mm då det blev lite onödigt mycket glapp.

Monteringen gick väldigt enkelt mha hålmallen.

Hålen fylldes sedan med utomhussilikon innan siffrorna hängdes upp i sina montagespröt. Vi satte siffrorna 1 cm ut från fasaden, men det är en smaksak hur långt ut man placerar dem.

Siffrorna hängs upp mha monteringsspröten, inget skruvande behövs.

Så var det klart! Stensborgsvägen 14 är nu lite enklare att hitta till.

Kalle Kiander, Hemresan