Välja rätt vit kulör

Igår var vi till färgbutiken för att välja kulörer interiört. Vi kommer inte att tapetsera alls utan måla med en matt, lättstädad färg i alla rum.

Vi hade redan bestämt oss för en ljust grå färg i alla rum undantaget barnens rum och vårt sovrum. Lister, innerdörrar etc kommer i neutralt vit (NCS S 0500-N), så det skulle vara en grå som matchade den. Efter mycket kisande på färgprover köpte vi hem ett par provburkar med NCS S 0500-N och den lite mörkare NCS S 1000-N, vilka vi trodde skulle se bra ut ihop. Jag målade på ett golvprov jag hade liggande för att se att vi inte hamnat helt fel, men det såg bra ut så nu ska vi måla lite större ytor. Risken med att måla neutralt grått är att det kan se lite blått ut när det kommer upp på en större yta, men eftersom de rum där vi tänkt oss denna ligger i söderläge så känns det som att det kommer att funka bra.

Eftersom vi fastnade med de vita kulörerna hann vi inte med de övriga. Får bli ett nytt besök nästa vecka.

Här en skärmdump från Alcro Design där man kan testa att färgsätta några exempelrum. Väggfärg NCS S 1000-N. Golvsockel och fönstersmyg NCS S 0500-N.