Husstil

Vi är svaga för modern och avskalad arkitektur med trä, metall och betong, gärna i omättade eller gråa toner. Idén för husets yttre är en ren geometrisk form utan takfot, gavelsprång, hängrännor, fönsterfoder eller annat som stör. Lite som de gamla monopolhusen i trä.

Våra fasadskisser. På östra gaveln funderar vi på att lägga till 25 kvm i ett plan för fotostudio/hobbyrum, beror lite på kostnad/budget.

Utvändigt blir det slät, stående träfasad lasserad i grått. Ev blir den med varierad panelbredd för att få lite extra liv. Fönstren får grå karmar och även tak och stuprör i plåt blir grått eller kanske zink, beror lite på hur ljus fasaden blir.

Inspirationsbild från  omargandhi.com  med mycket av vad vi gillar – naturnära toner, rena former och materialval.

Inspirationsbild från omargandhi.com med mycket av vad vi gillar – naturnära toner, rena former och materialval.

Invändigt blir det grått och vitt i huvudsak och en så öppen planlösning det går med 7 rum och kök på 200 kvm. Här kan ni kika på planlösningen som börjar bli klar. Ekgolv i ljust grå ton. Hall, kök badrum och tvättstuga får klinker som ger en betongkänsla. Köket rena, grå luckor och rostfria eller integrerade vitvaror. Några väggar kanske vi målar med kalkfärg för att få lite putskänsla. 

Jotun har en ny kalkfärg som heter Lady Minerals. Har inte sett den på riktigt men på bild ser den väldigt fin ut. Foto: Jotun.com.

Mycket har ändrats på de få månader vi planerat och skissat, men stilmässigt känner vi oss nu på det klara vad vi vill ha. Sen kommer nya intryck och idéer att adderas under resan, så var vi landar till hösten återstår att se.