Statusuppdatering 15 november

Arbetet med grunden rullar på. Rör för inkommande vatten, bergvärme, el och fiber är på plats och idag placeras kantelement och grundisolering ut. Efter det ska golvvärme och armering läggas ut innan man kan gjuta, lite sammanfattat.  

Innan gjutning ska även vår kontrollansvariga (aka KA) komma och kika så att armering, avlopp, isolering etc är korrekt monterat. Vad gäller KA så kan jag tipsa om att höra er för, så ni får en rutinerad och noggrann. På Boverkets hemsida kan man annars söka efter certifierade KA och be om referenser.

Vi har även fått byggström så vi kan koppla in värme etc i byggboden. Behöver bara flytta den så vi inte behöver dra 50 meter kabel över hela bygget. 

För övrigt är det mycket funderande kring vilka träd som ska tas ner, färgval interiört, val av belysning, placering av brytare och uttag, utformning av kök och andra detaljer. Finns nog ingen gräns för hur mycket tid man kan lägga ner här.