Få koll på er elförbrukning

I våras installerade jag appen Greenely som hjälper oss hålla koll på vår elförbrukning. Den rapporterar snyggt och pedagogiskt förbrukning ända ner på timnivå. Vi kan även se hur vi ligger till jämfört med liknande hushåll och då vi tecknat Greenelys elavtal kan vi även se vårt rörliga elpris och utifrån det anpassa vår förbrukning. Vi får också en notis om förbrukningen är ovanligt hög. Kort sagt en toppenapp för att minska sina elkostnader och därmed också sitt miljöavtryck.

I månadsrapporten ovan ser man tydligt effekten av våra val av passivväggar, ftx-ventilation, miljöfönster, energiklassade vitvaror och blandare.

Här ser man hur kraftigt elpriset varierar under ett dygn i oktober. På eftermiddagen kostade elen hela fyra gånger mer än kl.04-05 på morgonen. Smart då att sätta tvätt- och diskmaskin på timer så de använder de billigare kilowattimmarna.

Man kan även följa elanvändningen i förhållande till utomhustemperaturen.

Appen finns att ladda ner för både Android och iPhone. Den är helt gratis och man behöver inte teckna elavtal med Greenely.

PS. Väljer ni att registrera er med kod 5346510 får ni 250 kr rabatt på er första faktura om ni senare väljer att teckna elavtal med Greenely. DS.