De sista besiktningspunkterna åtgärdas

På tisdag kommer Kustvillan/Paralox och åtgärdar de kvarstående punkterna från efterbesiktningen. Normalt ska dessa åtgärdas inom två månader efter slutbesiktning, men då det inte varit några akuta problem har det för vår del inte brådskat. 

Det som ska åtgärdas är följande

  • Alla skruvhål i fasadpanelen där skruven gått för djupt ska oljas med en opigmenterad träolja. Detta blir ett ganska omfattande arbete då det rör sig om tusentals skruvhål och fasaden är närmare nio meter hög vid nock.

  • Ett antal lister/foder invändigt ska slipas, spacklas och målas om.

  • Taket ovanför trappan och ena väggen där ska målas om.

  • Ytterdörren är klämskadad och repig och ska repareras.

  • Skorstenen ska repareras efter förra veckans stormbyar.


Utöver dessa punkter är det bara några småsaker kvar. Sen har vi välja på att beställa en sexmånadersbesiktning eller vänta till tvåårsbesiktningen för att få ev ytterligare fel konstaterade av besiktningsman.

Tvisten

Inget nytt vad rör vår tvist med Kustvillan/Paralox utan vi inväntar fortfarande den genstämning de flaggat för. Vill här passa på att tack för allt stöd vi fått från er läsare. Flera har delat med sig av sina erfarenheter av Kustvillan och tyvärr kan vi konstatera att vi inte är de enda som drabbats av problem. Vi håller tummarna för er och för oss att de tar sitt ansvar och gottgör sina misstag.
 

Nu nedräkning. Heja Sverige! 

 

Kalle Kiander, Hemresan