Hemresan är en blogg om att låta bygga sitt hus. 
Kanske även om att byta storstad mot småstad.
 

 

INFLYTTNING APRIL 2018

Bygget är klart och inflytt skedde i april i år. Efter det fortsätter vi blogga inredning, livet i huset och de kvarvarande projekten som altan, carport, trädgård osv. Följ oss gärna på Facebook så missar ni inga inlägg! 

 

 

LITE OM OSS

Vi är en familj från Stockholm som flyttade ner till Nyköping hösten -14. Det blev till en lägenhet som var tänkt att vara tillfällig tills vi hittade ett hus. Men det visade sig inte helt lätt, så efter ett års letande beslutade vi oss för att låta bygga. Jag som bloggar heter Kalle, min sambo Angelica och så har vi tre barn – Sam, Mion och Noel.

 

 

TYP AV HUS

Det blev en skandinaviskt modern och miljövänlig tvåplansvilla på 233 kvm. Mer om våra gröna val längre ner på sidan. Totalbudget inkl tomt är 4,8 Mkr. Från början var det tänkt att det skulle bli ett kataloghus men istället blev det ett egenritat. Husleverantör är Kustvillan och entreprenadformen delad.

 

I tvist med vår husleverantör Kustvillan / Paralox

Då bygget blev närmare ett år försenat och husleverantören inte ville stå för avtalat förseningsvite är vi är nu i rättslig tvist. Vi stämde Kustvillan / Paralox pga förseningen bl a och de svarade med att stämma oss. Nu blir det huvudförhandling vid Sundsvalls tingsrätt i oktober.SPONSORER

Mitt förhållningssätt till sponsorer är att jag alltid redovisar dessa tydligt och alltid är lika saklig i mina texter om dem som om andra leverantörer. Bloggen är för mig bl a ett verktyg för att kunna hävda min rätt som konsument, så oavsett vilka rabatter jag fått kommer både ris och ros rapporteras. Det har ni mitt hedersord på.

 

FLER BYGGBLOGGAR

På www.vibyggerhus.se hittar du fler intressanta byggbloggar!