Bastu

Lite bilder från huset!

Det tar tid att komma i ordning. Här lite bilder från de mindre belamrade ytorna i huset. Längtar så efter tid att verkligen landa i ett ordnat hem; röja klart, skaffa lite nya möbler och göra oss av med gamla. Behöver rensas bland alla saker, fanns lite för lite tid för det innan flytten och nu vet vi också bättre vad som passar in och vad som kan läggas upp på Blocket.

Vardagsrummet mot matplats och kök.

Storebror Sams rum, som han inte får ha i fred.

Utsikten från vårt härliga sovrum.

Barnens pysselrum. Kommer senare bli minstingen Noels rum, men till en början får han dela med mellanbrorsan Mion.

Mion och Noels rum. 

Vardagsrumsdelen nere med kaminen som vi ännu inte invigt.

Trappan där vi bara haft en olycka, trots att barnen har den som nån slags lekplats. 

Stora badrummet på övervåningen nästan klart. Tills dess trängs vi nere i det lilla.

Snart ett stort badkar till barnen. Som de längtat.

Toalettstolen på plats.

Matplats och vardagsrum.

Innan badkaret är i drift får barnen nöja sig med baljan.

Bastun i vätan på leverans från Tylö. Aggregat, lavar och glasdörr försenade. 

Våra miljövänliga badrumsmöbler, -porslin och blandare kommer från Gustavsberg som vi är glada att ha med som sponsorer av bloggen!

Efterbesiktning och bomässa

Nu har Kustvillan och badrumsfirman fixat nästan alla anmärkningar från slutbesiktningen och en efterbesiktning är bokad 21 mars. Kustvillan kommer ner i anslutning till detta och fixar de sista punkterna. Badrumsfirman håller precis på att avsluta arbetet med det stora badrummet, men leveransproblem från Tylö har gjort att bastudörr, lavar och aggregat inte är på plats ännu.

Kustvillan Paralox

I huset har vi så sakta fått lite ordning. Kontoret och barnens stora lekrum är fortfarande belamrade med ouppackade flyttlådor, men i övrigt börjar det likna ett hem. Har tyvärr inga bilder eftersom jag kommer hem så sent om dagarna att det hunnit bli mörkt, men till helgen kommer jag uppdatera bloggen med bilder. 

Helgen där efter är det dags för Nyköpings Bomässa. Vi var inte så imponerade av förra årets upplaga, men ett besök lär det bli. Programpunkten ”Så överlever relationen renoveringen” med KBT-terapeut Peter Lithovius ska visst vara ett måste :). Och alla mässerbjudanden sen, som denna kioskvältare: "Gratis kaffe i mässans servering till alla som beställer ett kök!" ;) Återkommer med en rapport efter besöket!

Kalle Kiander, Hemresan

 

 

 

 

 

Badrumsinredning

Nu har vi beställt all inredning och utrustning till badrummen som ska påbörjas inom ett par veckor. Det har hänt några saker sedan förra blogginlägget om badrummen, bl a så har Gustavsberg (sponsor) släppt en ny serie badrumsmöbler vid namn Artic som vi valt istället för deras Logic. 

Gustavsberg Artic spegelskåp med belysning både ovan och under. Kommoden i lilla badrummet blir 60 cm, i stora en dubbelmodell på 100 cm. I lilla har vi även ett högskåp i samma serie. 

Badrumsmöblerna från Artic-serien kompletteras med miljöblandare från Nautic-serien. 

Det duschset vi valt heter Gustavsberg G2 och matchar övriga metalldetaljer i krom. 

Badkaret en klassiker från Gustavsberg i emaljerad stålplåt. 

Även de belysningsarmaturer vi valt är riktiga klassiker – Ifö Electric Classic Glob (sponsor).

Stort fokus har varit på att skapa ett så lättstädat hem som möjligt. Duschväggen från INR som vi valt har en ytbehandling som gör den jämnare vilket ger ett glas lättare att hålla rent. Kostar ett par tusen mer, men dumt att snåla på något sånt. Den går även att montera med lim, helt utan skruvar, vilket man gärna undviker i husets blötaste hörn. 

Handdukstork INR Linc 21 Line. Snygg och lättplacerad i anslutning till duschutrymmen.

Handdukskrok i samma serie som handdukstork, INR Linc 21 Line.

 

Det kakel/klinker vi valt blev genomgående 60x60-plattor ur serien Cement från Konradssons Kakel (sponsor). Den ljusare grå på väggar och den mörkare, nästan svarta, på golv. Stora plattor = mindre fog = lättare att hålla rent.

Konradssons cement gris grå 60x60 cm.

Konradssons cement grafito svart 60x60 cm.

För att slippa gå ner till mindre plattor vid brunnar (och för att det är så snyggt) valde vi en dold ränna från Unidrains HighLine-serie (sponsor).

Bastun blir platsbyggd och utvändigt kaklad. Aggregatet ett Tylö Curve.

Exteriör, vatten och avlopp

Igår drogs rör för vatten och avlopp upp till badrummet på övervåningen. Utöver det så börjar alla fönsterdetaljer bli klara och övervåningen är snart tätad. Här lite bilder från i eftermiddags.

Skiss av badrummet på övervåningen.

Att välja badrum

Det stora badrummet med bastu ligger på övervåningen och det lilla på nedervåningen.

Kök och bad är de rum där man kan lägga precis hur mycket pengar som helst. Vi har gått en medelväg där vi inte tummat på kvalité eller miljö, men valt bort de fancy märkena. De priser som anges här är listpriser, många produkter går att hitta betydligt billigare på nätet.

OBS. I detta inlägg nämner jag våra sponsorer Konradssons Kakel, Unidrain, Gustavsberg och INR. 
 

 


 

KAKEL / KLINKER

Det vi först valde var och kalkel/klinker. Det blev genomgående 60x60-plattor ur serien Cement från Konradssons Kakel (475 kr/kvm). Den ljusare grå på väggar och den mörkare på golv. Stora plattor = mindre fog = lättare att hålla rent.
 

För att slippa gå ner till mindre plattor vid brunnar (och för att det är så snyggt) valde vi en dold ränna från Unidrains HighLine-serie (6900 kr).
 

BASTU

Bastun blir platsbyggd och utvändigt kaklad. Aggregatet ett Tylö Curve (3450 kr).

 

DUSCH / BAD / HANDFAT / WC

Valet av övrig utrustning till badrummen började med ett test av blandare där Nautic från Gustavsberg var det bästa miljövalet. Sen blev det så att vi körde Nautic-serien hela vägen – blandare, toaletter och duschset. Vi kompletterade med deras klassiska badkar och handfat med kommod från serien Logic. Blev även matchande högskåp och spegelskåp i samma serie. 

Tvättställsblandare Gustavsberg
Nautic (1432 kr).

Duschblandare Gustavsberg
Nautic (2040 kr).

Tvättställ med kommod
Gustavsberg
Logic 1860 (6888 kr).

Duschset med takdusch
Gustavsberg G2
(4931 kr).

 

Badkar med front
Gustavsberg Standard 1600x700 (6540 kr).


DUSCHVÄGG

Stort fokus har varit på att skapa ett så lättstädat hem som möjligt. Duschväggen från INR som vi valt har en ytbehandling som gör den jämnare vilket ger ett glas lättare att hålla rent. Kostar ett par tusen mer, men dumt att snåla på något sånt. Den går även att montera med lim, helt utan skruvar, vilket man gärna undviker i husets blötaste hörn. 

INR Linc Modell 20 Timeless® (7590 kr).

 

handdukstork

Snygga och lättplacerade i anslutning till duschutrymmen. Även dessa från INR.

INR Linc 21 Line 1750 mm (2990 kr).

 

 

Sponsorer nämns i detta inlägg!
I detta inlägg nämner jag våra sponsorer Konradssons Kakel, Unidrain, Gustavsberg och INR. Mitt förhållningssätt till sponsorer är att jag alltid redovisar dessa tydligt och alltid är lika saklig i mina texter om dem som om andra leverantörer.